Av. Filiz Gencan Akın görevi devraldı

Av. Filiz Gencan Akın görevi devraldı EDİRNEAHVAL-BHA CHP Edirne Merkez İlçe ve İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Akın, yine düzenlenen törenle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Devamında tarihi Edirne Belediye Binası’na gelen Akın, görevi Edirne Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Recep Gürkan’dan devraldı. Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Edirne Merkez’deki oyların yüzde...

Av. Filiz Gencan Akın görevi devraldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Av. Filiz Gencan Akın görevi devraldı

EDİRNEAHVAL-BHA

CHP Edirne Merkez İlçe ve İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Akın, yine düzenlenen törenle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Devamında tarihi Edirne Belediye Binası’na gelen Akın, görevi Edirne Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Recep Gürkan’dan devraldı.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Edirne Merkez’deki oyların yüzde 99 bin 12 geçerli oyun 46 bin 260 tanesini alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Edirne Belediye Başkanı seçilen Av. Filiz Gencan Akın, bugün Edirne Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatasını alarak resmi olarak görevine başladı.

Törene CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım sağladı. Törende Akın ve seçilen belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerine mazbataları takdim edildi.

PARTİYE ZİYARET, ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK

Akın ve beraberindeki seçilen meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri, Edirne Adliyesi’ndeki törenin ardından CHP Edirne Merkez İlçe ve İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. Burada CHP İl Başkanı Kahraman ve Merkez İlçe Başkanı Balkanlı’yla bir süre görüşen Akın, parti binasından çelenk sunma töreni için partililer ile birlikte Atatürk Anıtı’na geçti.

Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Çelenk sunma töreninin ardından İl ve ilçe örgütleriyle partililer eşliğinde görev devir teslimi için tarihi Edirne Belediye Binası’na giden Akın, burada birim müdürleri, belediye başkan yardımcıları ve Edirne Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Recep Gürkan tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Av. Akın, belediye binasına girerken güvercin de uçurdu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MÜHRÜNÜ TESLİM ALDI

Devamında Av. Akın ve Gürkan, Belediye Başkanlığı makamında bir araya geldi. Gürkan, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen programla duyurduğu ve 10 yıllık belediye başkanlığı süreci boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları içeren kitapçığı ve planları hazırlanan ancak çalışmaları başlatılmayan projeleri içeren dosyayı da Akın’a teslim etti. Belediye Başkanı Akın, Belediye Başkanlığı mührünü Gürkan’dan teslim aldı.

“FİLİZ BAŞKAN ADINI TARİHE YAZDIRDI”

Devir teslim töreninde konuşan Gürkan, Akın’ın tarihe geçtiğini ifade ederek; “Belediye Başkanı Akın da “Sosyal medya hesabımız üzerinden zamanında bir paylaşım yapmıştık. Bu paylaşımda demiştik ki CHP Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın evine hoş geldin. 31 Mart’ta bu oldu. Bu koltuğu seve seve sana devredeceğimi söylemiştim. Tabii diğer partideki rakiplerimiz buna kızıp, tepki göstermişti ama bugün o sözü yerine getiriyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildikten sonra 1935 seçimlerinde, ilk kadın milletvekillerinden biri de Doktor Fatma Şahin’di.

Bu seçim ile tarihe geçmişti. Şimdi sevgili Filiz Başkan da Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak tarihe adını yazdırdı. Sevgili başkanımla birlikte geçen dönem, birlikte Belediye Meclis üyeliği yapmıştık. Çok güzel işler başardık. 10 yılda Edirne’ye güzel hizmetler verdik. İnanıyorum ki bizden aldığı bayrağı, Filiz Başkan daha da ileriye taşıyacak ve Edirne’ye unutulmaz hizmetler bırakacak. Filiz Başkana, kendisinin de katkısının olduğu bu 10 yılda neler yaptık kitabını takdim etmek istiyorum.

Bu kitapçık yaklaşık 40 sayfa. Siz görevi devrederken ben inanıyorum ki 140 sayfalık bir kitapçık devredeceksiniz. Tabi 10 yıl önce belediyeyi aldığımızda, maalesef düşük bir para vardı belediyede. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı yere inmişti. Başka bir partinin bayrağı vardı. Biz tekrar o bayrağı dalgalandırarak yukarıya çekmiştik. Şuan ise yere inmeden devam ediyor ve devam da edecek inşallah. Allah yardımcısı olsun, başarılar diliyorum ve belediyemizin mührünü, Edirne halkının yeni temsili olan size gururla, mutlulukla Filiz Gencan Akın’a veriyorum” dedi.

“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Edirne Belediye Başkanlığı makamına Atatürkçü, Cumhuriyet kadının oturmasını isteyerek söz verdiklerine vurgu yaparak; “Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olmak için, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını yere indirmeden, bu koltuğa bir Atatürkçü, bir Cumhuriyet kadının oturmasını isteyerek, söz vermiştik. Bugün sözümüzü tuttuk ve yerine getirdik. O yüzden her şey için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

‘100 CUMHURİYET, UMUTLA FİLİZLENİYOR’

Sonrasında Belediye Binası önünde, vatandaşlara ve belediye personeline seslenen Akın, 5 yıllık görev süresi boyunca dürüst ve adil olacağının sözünü verdi. Belediye Başkanı Akın; “Ben kadına değer veren, kadına seçme ve seçilme hakkı veren Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl yanındaysak, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Ne mutlu bana ki Edirne’nin ilk kadın belediye başkanıyım. Sizinle beraber çok mutluyum. Her zaman dediğim gibi sizinle birlikte olacağız, çalışacağız. Edirne’de yepyeni bir sayfa açıyoruz ve bu yeni sayfayı sizlerle birlikte çalışmalarımızda dolduracağız. Bizler seçim çalışmalarında gece gündüz demeden hep birlikte çalıştık. Bundan sonra da hiç durmadan, yorulmada gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz çünkü Edirne’miz her şeyin en güzelini hak ediyor.

Seçim günü de hemşehrilerimiz sandıkta iradelerini gösterdiler ve bizi 5 yıl süreyle görevlendirdiler. Şuan da omzumuzda çok tarihi bir yük var. Yorulmadan çalışmak ve hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tutmak zorundayız. Çünkü bu bizim sorumluluğumuz ve vazifemiz. Ben buradan tüm hemşehrilerime söz veriyorum. Nasıl ki mesleki hayatımda adil ve dürüst olduysam, bugün sizlerin gözlerinin içine nasıl cesaretle bakıyorsam, 5 yıllık görevim sonunda da her zaman size karşı dürüst ve adil olacağım. 100 yıllık Cumhuriyet filizleniyor. Umutla filizleniyor. Hep dediğimiz gibi, bu şehri birlikte yöneteceğiz dedik. Bu yüzden bu şehri sizlerle birlikte yönetmekten büyük bir gurur duyacağım. Yakın bir zamanda

Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Buradan bütün hemşehrilerimin Ramazan Bayramını kutluyorum ve çalışma arkadaşlarıma güzel dinlenmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü bu tatilden döndükten sonra çok yoğun bir çalışma dönemi bizi bekleyecek. Bir an dahi durmadan çalışacağız. Ben biliyorum ki benim bütün çalışma arkadaşlarım bu arzuyla çalışmaya hazır. Bundan sonra bu açtığımız yeni sayfada hep beraber yürüyeceğiz. Yolumuz açık olsun, yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu. Hepinizi çok seviyorum. Edirne’ye artık bahar geldi” diye konuştu.

Adem Batuhan SEVER

Av. Filiz Gencan Akın görevi devraldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.